Skip to main content

ÉPÍTŐFÁK

I. OSZTÁLYÚ NORMÁL ÉPÍTŐFA, SZLOVÁK IMPORT

Gerenda, szarufa, palló

Egyenes és méretpontos faanyagot kínálunk a jobb beépíthetőség érdekében. A termékek hagyományos tégla, illetve könnyűszerkezetes házak esetén is jól használhatók.

A téglaépületek esetén a tetőszerkezeteknél, míg a könnyűszerkezetes házak esetében fatartóoszlopokhoz, belső elválasztó falakhoz is kiváló.

Alapvetően 4/5/6 méter hosszúságban kínáljuk ezeket a termékeket.

EXTRA MÉRET:

  • Gerendákból rendelésre 7/8/9/10/11 méter hosszúságút is tudunk biztosítani
  • Gerenda, palló esetén 20-25 cm szélességben is tudunk rendelni

Tetőléc, stafli

Többféle méretben kínáljuk, többéves szakmai tapasztalattal segítjük a választást.

Stafli 4/5/6 méret hosszúságban található telephelyünkön.

Stafli léceink 5×5 cm-sek. Emelett nagy súlyú cserepekhez, napelemes cserepekhez kínáljuk  a 4×5 cm-s, illetve az 5×7 cm-s erősebb tetőléceinket és ellenléceinket.

Deszka            

Deszkákat 4/5/6 méteres hosszban kínálunk, változó cm szélességgel. Lehetőség van extra méret rendelésére is, 20-25 cm szélességben.

II.OSZTÁLYÚ ÉPÍTŐFA (ZSALUANYAG)

Zsaludeszka

Szerkezetek építéséhez, betonozáshoz kínáljuk 3/4/5/6 méter hosszú zsaludeszkáinkat. A deszkák 2,5- 20 cm közötti szélességben érhetők el fatelepünkön.

faárú
faárú

MELEGBURKOLATOK

Lambéria

Luc és borovifenyő lambériáinkat 1,2 -1,5 cm vastagságban és 9,5 – 12 cm szélességben kínáljuk, A, A/B, C minőségben.

Alapvetően 4 méter hosszúságban érhetők el a fatelepen, de emelett hossztoldott, illetve rövidebb és vékonyabb “hobby” lambériákat is tartunk.

Hajópadló     

Hajópadlóinkat luc és borovi fenyőből, A/B, és B minőségben, 4/ 4,2/ 4,5/ 4,8/ 5 m hosszúságban áruljuk fózolt kivitelben és járó felülettel is.

Fózolt hajópadló felhasználási területei: leggyakrabban kerítések, garázsok, faházak, előtetők, szerszámtárolók, kerti kiülők, méhkaptárak, kutyaólak, virágládák és egyéb más külső-belső burkolatként

Járó hajópadló felhasználási területei: leggyakrabban belső terek, szobák burkolataként.

Színe melegséget árasztó barnás, felülete csiszolt. Igény esetén azonnal festhető. Családi házaknál, szobák burkolására gyakran használják a keménysége miatt.

Teraszburkolat

Vörösfenyő, Borovi és lucfenyő teraszburkolatok A, A/B minőségben, 4 méteres hosszúságban találhatók fatelepünkön. A teraszburkolatok  szélessége 11,5 – 14,6 cm között mozog, vastagságuk pedig 2,0 -4,5 cm.

A vörösfenyőből készült teraszburkolat jobban ellenáll az időjárásnak, tartósabb. Különösen ajánlott olyan helyekre ahol vízzel érintkezik a felület, például stégek építése esetén.

Thermowood burkolat

Borovi fenyőből, élgömbölyített kivitelben, 6 m hosszúságban áruljuk. A burkolat szélessége 14,0 cm vastagsága pedig 1,9 cm.

A Thermowood burkolat elsősorban időtállósága miatt kedvelt. A hőkezelés következtében elenyésző  az anyag vetemedése, csavarodása, tágulása. Kül,- és beltérre egyaránt használható, rögzítése klipszes megoldással is lehetséges. Felületkezelése szintén egyszerű.

FAHÁZBURKOLÓ (ÍVES)

Az íves faházburkoló tökéletesen alkalmas rönkház, illetve gerendaház jellegű felületek képzésére. Kedvelt felhasználási terület  kerítés, garázskapu, de akár ajtó esetén is. Bel,-és  kültéri felhasználásra egyaránt megfelelő választás.

Luc, és borovi fenyőből 4 méter hosszúságban érhető el fatelepünkön, 2,3 – 2,6 cm vastagságban, A/B minőségben.

NYÍR RÉTEGELT LEMEZ

Fatelepünkön kétféle táblaméretben érhető el nyír rétegelt lemez:

10 x 1525 x 1525 mm/2,325 m2/tábla

6 x 1525 x 1525 mm/2,325 m2/tábla

Az alakváltozás és a vetemedés legkisebb mértékben jellemző a nyír rétegelt lemezre. Könnyen és gyorsan megmunkálható anyag, kül,- és beltéren egyaránt.

Kedvelt a bútorlap szabászatban és a járműiparban is. Présforma segítségével meghatározott formák alakíthatók ki, például karfa, szék háttámla. Igény szerint íves felületek burkolására is alkalmazhatóak.

A rétegelt lemez néhány előnye az OSB-vel szemben:

  • Ha a rétegelt lemez vizet kap, egyenletesen tágul az egész lap, gyorsabban kiszárad, és hamarabb visszanyeri az eredeti méretét, mint az OSB.
  • Sokoldalúbban felhasználható alapanyag, hiszen a különböző fafajtákból készült rétegelt lemezek (nyír, nyár, bükk, fenyő, ceiba, okumé, meranti) eltérő tulajdonsággal és felhasználási területtel rendelkeznek. Ezek a különböző rétegelt lemezek lehetnek vízálló ragasztásúak, kültéri, ill. beltéri használatúak, csúszásmentes vagy filmbevonatos felületűek. A rétegelt lemezt nem csak az építőipar, hanem a bútor- és járműipar (hajóépítés, buszpadló-építés, repülőgép-gyártás) is kedveli.
  • Kereszt, illetve hosszirányban hajlítható rétegelt lemezekkel íves felületeket is burkolhatunk.
  • Látható, illetve igényesebb helyekre a dekoratívabb, természetes hatást keltő rétegelt lemez használják.

OSB

Az OSB lap felhasználása jelentősen megnövekedett az építőiparban, különösen a könnyűszerkezetű faházak építése terén.

Az OSB lapok a természetes fához hasonlóan megmunkálhatók, szeg- és csavartartók. Nagy szilárdságú, vízálló anyag, csekély szakítószilárdsággal és lapirányú zsugorodással.

Széleskörben felhasználható. Gyakran használják melegburkolatok alá vakpadlónak, falra, tetőre, szerkezeti megoldásokra. Kedvelt  tetők, aljzatok, falak fedése vagy zsaluzatként történő felhasználása is.

Fatelepünkön 13 különböző méretben, 8 – 22 mm vastagságban érhető el OSB lap.

faárú
faárú

EGYÉB TERMÉKEK

Gyalult, műszárított deszka           

Luc és borovi alapanyagú gyalult, műszárított deszkákat is tartunk, többnyire  4 méteres hosszúságban, illetve néhány keresztmetszetűből  5 méteres hosszúságban is. 1,9 cm vastagságban és 11,6 – 19,6 cm szélességben érhető el fatelepünkön.

A deszka mind a négy oldalán gyalult, csiszolt.

Kiválóan alkalmas kerítésekhez, bútorokhoz. Mivel nedvességtartalma kisebb mint a hagyományos építőfának, kevésbé vetemedik.

Műszárított deszka 

A műszárított deszkák kiválóan alkalmasak lemezfedés alá, mivel méretpontosak, nem vetemednek.

Fatelepünkön 4 méteres hosszúságban, 2,2-2,3 cm vastagságban és 8,0-16,0 cm szélességben érhetők el.

Műszárított palló     

Fatelepünkön 4 méteres hosszúságban, 4,4 -4,5 cm vastagságban és 15,0-25,0 cm szélességben érhetők el.

Műszárított stafni, műszárított léc

Méretpontos, kevésbé vetemedik, lemezfedés alá különösen ajánlott stafli és léc.

Stafni: 4,8 x 4,8 cm átmérő, 4 méteres hossz

Léc:  2,8 x 4,8 cm x 4 méteres hossz

3,8 x 5,8 cmx 4 méteres hossz

BSH SI rétegragasztott gerenda

BSH,  luc fenyőből készült ragasztott gerenda. Laminált, erős teherbíró képességű, méretstabil, nagy fesztávok áthidalására alkalmas,  szárított építőanyag.

Esztétikai tulajdonságának köszönhetően tartóoszlopoknak, látszó gerendáknak alkalmas. Felhasználható tetőszerkezetek, teraszok, faházak, faszerkezetű építmények szerkezeti elemeként.

Többféle keresztmetszettel, 12 illetve 13,5 m hosszúságban kínáljuk. Kérésre elvágjuk és rövidebb darabokat is lehet kérni.

KVH műszárított hossztoldott faanyag

KVH, luc fenyőből készült, hossztoldott, ragasztott gerenda.

Hagyományos építőfák kiváltására használható. Alacsony nedvesség tartalmú,  ékcsapolással készült, ragasztott építőgerenda.

Felhasználható tetőszerkezetek, előtetők, faházak, könnyűszerkezetes épületek elemeként.

Többféle keresztmetszettel, 13 és 13,5 m hosszúságban kínáljuk. Kérésre elvágjuk és rövidebb darabokat is lehet kérni.

FATELEP SZOLGÁLTATÁSOK

Gyalulás

A sima, gyalult felület sokkal ellenállóbb, tovább megőrzi tartását és minőségét. Kérje fatelepünkön.

Impregnálás

Konzerválására, megóvására szolgáló, gomba és rovarmentesítő vegyszeres felületkezelés, melynek köszönhetően megnövelhető a faanyagok élettartama.

faárú